TH1NG lanseras nu i Umeå Energis Stadsnät

unnamed.jpg

Den nya tidens operatör med fokus på att leverera smarta uppkopplade tjänster till privatkunder, företag fastighetsägare och kommuner lanseras nu i Umeå Energis stadsnät. Bakom operatören, som ska bli de uppkopplade tjänsternas nav med ett enkelt gränssnitt för en mängd olika tjänster finns tidigare ledande personer från bland annat Bahnhof, IP-Only och Spotify.

– Vår ambition är att bli någonting mer än de befintliga internetoperatörerna på marknaden. Vi kommer att leverera ett helhetskoncept kring alla de smarta tjänster för hem, företag, fastigheter och kommuner som nu börjar att komma ut på marknaden.

TH1NG fortsätter med sin nationella lansering och etablerar sig i Umeås öppna stadsnät, vilket ger oss möjlighet att erbjuda våra tjänster för både konsumenter och företag. Umeå Energi är en strategisk och naturlig partner för oss, säger Klas Westholm, vd för TH1NG.

-Vi satsar mycket på att kunna erbjuda smarta lösningar till så väl kunder som samhälle. THINGs helhetskoncept där flertalet tjänster erbjuds i ett samlat nav ligger helt i linje mer vår ambition. IoT behöver vara både enkelt och tillgängligt för att som en naturlig del i våra kunders vardag leverera verklig nytta, säger David Lindström, Affärschef på Umeå Energi.

För kontakt Klas Westholm, vd, klas.westholm@th1ng.se

David Lindström, Affärschef Umeå Energi, david.lindstrom@umeaenergi.se

Om Umeå Energi

Umeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Visionen är en enklare vardag för kunderna och en hållbar framtid för regionen. Energibolaget omsätter ca 1,4 miljarder kronor, har drygt 400 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.