TH1NG lanseras nu i Skellefteå Krafts fibernät, Skekraft.net

En helt ny teleoperatör med fokus på framtidens uppkopplade tjänster för både hem, fastigheter och företag lanseras nu i Skellefteå Krafts fibernät. Bakom operatören, som ska bli de uppkopplade tjänsternas nav med ett enkelt gränssnitt för en mängd olika tjänster finns tidigare ledande personer från bland annat Bahnhof, IP-Only och Spotify.

– Vår ambition är att bli någonting mer än befintliga internetoperatörer på marknaden. Vi vill leverera mer än bara bredband. Tanken är att vi under 2019 ska leverera ett helhetskoncept kring alla de smarta tjänster för hem, fastigheter och företag som nu börjar komma ut på marknaden, säger Klas Westholm, vd för Th1ng.

– Etableringen av Th1ng i vårt nät är ett bevis på att den öppna modellen verkligen fungerar. Mindre och nya aktörer kan tack vare den öppna modellen erbjuda tjänster i konkurrens med stora och etablerade aktörer, vilket annars inte skulle vara möjligt, eftersom inträdeshindren skulle bli allt för höga. Att Th1ng dessutom har ambitioner inom smarta hem ser vi som mycket positivt.”

Anders Pettersson, vd på Skellefteå Kraft Fibernät AB


För kontakt

Klas Westholm, vd, 073-745 48 00, klas.westholm@th1ng.se