Nu lanseras den nya tidens teleoperatör TH1NG

I dagarna lanseras en helt ny teleoperatör med fokus på framtidens uppkopplade tjänster för både hem, fastigheter och företag. Bakom operatören, som ska bli de uppkopplade tjänsternas nav med ett enkelt gränssnitt för en mängd olika tjänster finns tidigare ledande personer från bland annat Bahnhof, IP-Only och Spotify.

– Vår ambition är att bli någonting mer än befintliga internetoperatörer på marknaden. Vi vill leverera mer än bara bredband. Tanken är att vi ska leverera ett helhetskoncept kring alla de smarta tjänster för hem, fastigheter och företag som nu börjar komma ut på marknaden, säger Klas Westholm, vd för Th1ng.

Initialt är det fokus på de traditionella operatörstjänsterna bredband, telefoni och TV, till privatkunder och fastigheter, samt företagstjänster. Och i mitten av nästa år planeras den första versionen av bolagets plattform för de smarta tjänsterna att vara klar för lansering.

– Många upplever i dag teknikstrul och andra problem när de ska installera nya smarta tjänster och där vill vi leverera användarvänliga och nyckelfärdiga tjänster för såväl privatkunder som företag och fastighetsägare. Det innebär att vi ska leverera färdigkonfigurerade tjänster som fungerar direkt och är superlätta att använda, säger Klas Westholm

Personerna bakom Th1ng som har många års erfarenhet av telekombranschen ser att marknaden är på väg att förändras medan många av de andra operatörerna sitter fast i sina strukturer att sälja den tämligen enkla produkten bredband så som man alltid har gjort. Just nu rullar Th1ng ut sina tjänster i stadsnät över hela Sverige.

– Det ger oss chansen att särskilja oss från våra konkurrenter och också bli ett tydligare stöd för de av våra kunder som vill vara tidigt ute med de nya tjänsterna, säger Klas Westholm

För kontakt

Klas Westholm, vd, 073-745 48 00, klas.westholm@th1ng.se