TH1NG samarbetar med Karlstad Bollklubb

logga_kbk.png

E-sport har blivit enormt stort och KBK hakar nu på trenden som första traditionella idrottsförening i Värmland. Tanken är att börja i en liten mindre skala för att sedan pröva oss fram. Vi vet att ungdomar spelar väldigt mycket spel idag och kan vi bygga broar mellan sporterna istället för att bygga upp murar så tror vi det är positivt för alla inblandade.

KBK som förening har funnit sedan 1923 och det finns en del kunskap som vi kan dela med oss av. Framförallt när det gäller fysisk aktivitet och hur viktigt det är med sömn och kost för att prestationen ska bli så bra som möjlig. Det gäller såväl fotboll som e-sport. KBK kommer i första skedet att ha fotbollsskolor där inriktningen är både fotboll och e-sport, där fotbollen spelas på förmiddagarna och där det vankas tv-spel på eftermiddagarna.

KBK erbjuder barnen föredrag om hur viktigt det är med fysisk aktivitet, mat och sömn från en som är duktig på e-sport och som kan nå fram till barnen på ett bra sätt. Det här är en fantastisk möjlighet att väva samman den fysiska fotbollen med den virtuella.

Inledningsvis är det spelet fotbollsspelet Fifa som gäller för KBK, med tanke på den solklara kopplingen. KBK kommer anordna turneringar, tanken är även att kunna erbjuda seriespel. En där varje klubb i Karlstad bjuds in för att bilda ett lag som de representerar. En annan turnering där du själv sätter ihop lag oavsett klubbtillhörighet.

TH1NG är med som samarbetspartner i projektet och hjälper klubben med erfarenhet, kontakter och teknisk kunskap. TH1NG ser KBKs satsning på esport och att utbilda ungdomar i hur viktig fysisk aktivitet är för ett välbefinnande och att bli bäst på esport som ett samhällsengagemang. Något vi är stolta över att vara en del av.

http://www.karlstadbollklubb.se/


TH1NG samarbetar med Nordsken 2019

Nordsken_logo_svart_CMYK.png

Nordsken är en hyllning till människors fantasi och påhittighet med fokus på spel, kultur och kreativitet. Det är en inkluderande fest där vi möjliggör individers vilda fantasier.

I Norden är Nordsken unikt i sitt slag. Ingen annan kombinerar olika former av kultur på det vis som Nordsken gör. I norra Sverige är Nordsken den enda stora mötesplatsen för den här typen av kultur. 2018 lockade Nordsken 8 600 unika besökare vilken gör oss till norra Skandinaviens största spelevent.

Första upplagan av Nordsken arrangerades våren 2012, platsen var då Scandic i Skellefteå. Det var i början ett relativt litet event men ambitionen har från början varit stor. Kontinuerligt har vi utvecklat eventet till att uppnå en storlek där Nordsken blivit en aktör som även namnkunniga internationella aktörer ser som ett viktigt besöksmål. I takt med den utveckling Nordsken haft har vi även fått se över lokalerna och en följd har blivit att vi numera flyttat till Skellefteå Kraft Arena, här nyttjar vi inomhusytor motsvarande nästan 10 000 kvadratmeter. Utöver det nyttjar vi även utomhusytor.

På Nordsken ska alla känna sig välkomna! Det är en trevlig stämning mellan alla, och vi arbetar hårt för att bibehålla den. Vi utgår ifrån Sveroks Code of Conduct för bland annat e-sport, cosplay, och lajv i våra regler. Vi jobbar hårt för att reglerna ska efterlevas, bland annat med utbildning av de som jobbar under Nordsken. Nordsken jobbar aktivt med inkludering, i detta arbete ingår bland annat riktade åtgärder för att kvinnor samt etniska och andra minoriteter ska känna sig trygga och välkomna, samt samarbete med organisationer som arbetar med personer som har olika typer av funktionsvariationer.

Vi på TH1NG gillar verkligen Nordsken och att man står upp för jämlikhet och inkludering som rimmar väl samman med TH1NGs värdegrund!

https://nordsken.se/